2 Ekim 2012 Salı

Cupcake Üst Kreması Tarifi

Cupcake'lerinizi krem şantiyle, frostingle süsleyebileceğiniz gibi hazırlayacağınız labne peynirli kremayla da süsleyebilirsiniz. Hem görünüşü hem de tadı güzel olan bu kremanın tarifi Butik Pastacılık kitabında yazdığı şekliyle şöyle:

Malzemeler:

  • 225gr labne peyniri
  • 55gr tuzsuz tereyağı
  • 120 gr pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1-2 damla pembe gıda boyası
Hazırlanışı:

Labne peyniri birkaç saat tülbentle süzün. Süzülmüş labne peyniri ve oda sıcaklığındaki yağı mikser kabına alın. Diğer malzemeleri de katıp hepsi homojen bir şekilde karışana kadar çırpın. Bu süre içinde yumuşarsa bir süre buzdolabında soğutabilirsiniz. Daha sonra kremanızı krema torbasına doldurup cupcakelerin üzerine spiral şekilde sıkabilirsiniz.

5 yorum:

  1. bardak veya kaşık miktarı olarak verebilir misin?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba bu krema bozulmadan kaç gün buzdolabında durur?

    YanıtlaSil
  3. Karakız, 225 gram labne yaklaşık 1 su bardağı yapıyor. 55 gram tereyağı yaklaşık 4 yemek kaşığı yapıyor. 120 gram puda şekeri ise 1 su bardağı. Ölçüler hakkında detaylı bilgiye şu siteden ulaşabilirsin :) : http://cafefernando.com/turkce/olculer/

    Gecikme için özür dilerim :(

    YanıtlaSil
  4. Burcu Gençtürk, kremayı buzdolabında 3 güne kadar saklayabilirsin.

    Gecikme için özür dilerim :(

    YanıtlaSil
  5. Peki labne nasıl süzülüyor?

    YanıtlaSil