10 Ekim 2012 Çarşamba

Çikolatalı Krema

Limonlu, labneli cupcake üst kremasından sonra şimdi de sıra çikolatalıya geldi! Çikolata benim için vazgeçilmez, bu yüzden çikolatayı buldukları için Mayalılara sonsuza kadar minnetar kalacağım :)
En sevdiğiniz çikolata neli? Fıstık? Fındık? Sütlü? Bitter? Bence hepsi! Ama ne olursa olsun Ferrero Rocher'in üstüne çikolata tanımıyorum. Tabi bi de Fauchon var. Fauchon'da sadece çikolata yok, aynı zamanda makaron, çeşitli çaylar, madeleineler, kaz ve ördek ciğerleri de var. Fauchon sadece Paris'te yok, Atatürk Havalimanı Duty Free'de küçük bir Fauchon standı var. Burada mükemmel kalpli kutularda leziz çikolatalara kavuşabilirsiniz. Bi bakın derim!
**Zaman geçtikçe cupcake'lerden arda kalan vakitlerde çikolata yapımıyla da ilgileneceğiz!

Çikolatalı cupcake üst kreması tarifi

Malzemeler:

  1. 160 gr. sütlü kuvertür çikolata
  2. 3 yemek kaşığı tereyağı
  3. Bir çimdik tuz
  4. 2 yemek kaşığı (30 ml.) süt
  5. 1 çay kaşığı vanilya özütü
Hazırlanışı:
  1. Kremayı hazırlamak için benmaride çikolata ve yağı birlikte eritin.
  2. Erimiş çikolata ve yağı, süt ve vanilya ile birlikte çırpın.
  3. Bir süre buzdolabında soğuttuktan sonra cupcakelerin üzerine bir miktar sürün.
  4. Bir tatlı kaşığının tersini kullanarak kremadan küçük parçalar çekip minik tepecikler oluşturun.
Kaynak: Butik Pastacılık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder