2 Şubat 2013 Cumartesi

Dark Chocolate Frosting (Çikolatalı Üst Kreması)


Çikolata severler için bol çikolatalı üst kreması tarifimiz, vanilyalı damla çikolatalı cupcake'lerle muhteşem uyum gösteriyor. Aşağıdaki tariften yaklaşık 5 cup krema çıkıyor.

Malzemeler:

  • 1/2 cup + 1 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 cup + 1 yemek kaşığı kaynar su
  • 2+1/4 cup tuzsuz tereyağı
  • 3/4 cup pudra şekeri
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 700 gram benmaride eritilmiş çikolata
Yapılışı:
  • Kakao ve suyu kakao eriyinceye kadar karıştırın. 
  • Mikserle yağı, şekeri ve tuzu orta hızda çırpın. 
  • Mikserin hızını düşürüp çikolatayı ekleyin, hepsini çırpın. Son olarak kakao karışımını ekleyin. 
  • Hemen kullanılmayacaksa 5 güne kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Kullanmadan önce oda sıcaklığına getirip, mikserle düşük hızda çırpmalısınız. 
Cup ölçüsü Amerika'da kullanılan bir ölçüdür. 1, 1/2, 1/3, 1/4 ölçülerinde set halinde satılan cup'ları pastacılık malzemeleri satan internet siteleriden temin edebilirsiniz. Şu an öyle bir imkanınız yoksa 1 cup yerine 1 su bardağı ölçü kullanabilirsiniz. 

Benmari usulü için tıklayınız

2 yorum:

  1. görsellerle zenginlestirseniz aslında tarifleri=)
    ellerinize saglık

    YanıtlaSil
  2. Yakında daha çok fotoğraf paylaşacağım, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil