1 Şubat 2013 Cuma

Havuçlu Cupcake



Havuç, tarçın karışımını sevenler için kolay bir tarifimiz var! İçinde kefir ve ayçiçek yağı olduğu için gayet hafif olan havuçlu cupcake'leri canınız istediğinde hemen yapabilirsiniz.

Malzemeler:
  • Yarım kilo rendelenmiş havuç
  • 3 büyük boy yumurta
  • 1/3 cup light kefir
  • 2 cup şeker
  • 1+1/2 cup ayçiçek yağı
  • 1 paket vanilya
  • 3 cup un
  • 1 çay kaşığı soda
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/8 çay kaşığı toz karanfil
Hazırlanışı:
  • Fırını 175 derecede ısıtın. Şeker ve yumurtayı bir kaba alıp çırpın. Ayçiçek yağı, kefir, havuç ve vanilyayı ekleyip spatulayla karıştırın.
  • Başka bir kapta un, soda, kabartma tozu, tuz, tarçın, zencefil ve karanfili karıştırın. Bu karışımı havuçlu karışıma yavaşça ekleyerek spatulayla karışturmaya devam edin.
  • Hamuru cupcake kağıtlarına 3/4'ünü dolduracak şekilde paylaştırın. 20-25 dk. pişirin.
Cupcake'lerimizin üstünü krem şantiyle süsleyebiliriz. Ya da cream cheese frosting'le tatlandırabilirsiniz. Biz fotoğraftaki cupcake'leri cream cheese frosting ile süsledik.

Kaynak: Martha Stewart's Cupcakes

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder